Co-creatie

Co-creatie is een van de belangrijkste pijlers van Blue Beetle. Samenwerken met jou, met anderen en met de natuur. De mensen, het land, de elementen, de seizoenen. Onze krachten bundelen om samen te groeien en tot bloei te komen. Blue Beetle is in te huren voor Way of Nature workshops en Spirit of Nature tochten. Boudewien  schept een ruimte waarin je op je eigen manier je verbinding met de natuur kan ontdekken of verdiepen. Ze heeft een aardse, verfrissende en inspirerende manier van werken.

We bieden een volledig programma of kunnen een onderdeel in jouw eigen programma vervullen. We hebben onze locatie De Buurtsteeg tot onze beschikking en we komen ook graag naar andere natuurlocaties. Neem contact met ons op, we denken graag mee over jouw wensen en ideeën!

Spirit of Nature Tocht

Een bijzondere tocht naar buiten én naar binnen. Door te vertragen en verstillen, in combinatie met mindfulness, natuurmeditaties en visualisaties maken we verbinding met de oerkracht van de natuur.

Way of Nature Workshop

Een ingrijpende verandering in jouw perspectief op wie je bent en de relatie met de wereld om je heen. Een workshop over een-zijn met de natuur, gebaseerd op de inzichten van John P. Milton.

Naar jouw wens

Een programma naar jouw wens stellen wij speciaal voor jou samen. Bedrijfsuitjes, familiefeesten, schoolreisjes of retraites, voor elke doelgroep zetten wij een bijzondere ervaring neer.

"Als ik een shift maak op microniveau dan geeft dat een shift op macroniveau."

Over mij

Boudewien van Notten

Levensvragen Vanaf mijn vroege jeugd had ik het gevoel deel uit te maken van een groter geheel. Als kind voegde ik me naar wat er van me verwacht werd en als tiener was ik opstandig en zocht grenzen op. Na de middelbare school woonde ik een jaar in Parijs. Op eigen houtje, weg van het gezin thuis, kwam ik mezelf echt tegen. Er kwamen levensvragen op: wie ben ik, waarom leef ik zoals ik leef en waarom ben ik hier? Mijn eerste stappen naar zelfbewustzijn.

Lees verder

Reizen
Tijdens en na mijn studie Antropologie heb ik veel alleen gereisd naar landen als India, Tibet en Peru. Het viel mij op dat de inheemse bevolking vaak nog in direct contact staat met haar natuurlijke omgeving. Alles in de natuur heeft voor hen een ziel, een spirit. De natuur wordt als heilig beschouwd. Iets wat wij vaak uit het oog zijn verloren.

Aftasten
Na mijn reizen ben ik in Nederland gaan werken voor verschillende non-profit organisaties en deed een postdoc studie in conflict resolution. Ik kwam er vrij snel achter dat op een kantoor werken niet mijn ding was. Ik wilde hands on, ervaren, beleven en doen. Ik kreeg een sterke behoefte om meer in de natuur te zijn, het verlangen me daar weer onderdeel van te voelen.

Sacred Passage
In 2008 viel tijdens mijn Sacred Passage met John P. Milton alles op z’n plek. Ik kwam tot het inzicht dat ik geen bergen hoef te verzetten om een betere wereld te realiseren. Het begint binnenin mezelf. Als ik een shift maak op microniveau dan geeft dat een shift op macroniveau. Want alles is energie en alles is met elkaar verbonden.
Opeens zag en voelde ik letterlijk het hele plaatje, het grote geheel. Verbonden met mijn eigen hart, mijn eigen essentie en de natuur om mij heen. Alles begon te stromen! Blue Beetle ontstond, van waaruit ik bewustwording, groei en transformatie ondersteun met de natuur als leraar en bondgenoot.

Voor meer informatie over de Sacred Passage kun je naar www.sacredpassage.com gaan.

Op dit moment
Naast Blue Beetle werk ik voor Stichting Natuurwijs als Natuurwijzer en Spirit of Nature trainer. Daarnaast ondersteun ik Stichting Way of Nature Nederland, dat het gedachtengoed van John Milton uitdraagt. Verder ben ik sinds 2015, samen met mijn generatiegenoten (broer en nichtjes), verantwoordelijk voor de zorg voor ons familielandgoed. Hier komen veel van mijn werkzaamheden samen.

Voor meer informatie over Stichting Natuurwijs kun je naar www.natuurwijs.nl gaan.

Familielandgoed
De Buurtsteeg is onderdeel van ons familielandgoed Landgoed Huis te Maarn. Als generatie ‘in charge’ hebben wij van onze voorouders meegekregen het landgoed duurzaam in stand te houden. Ik zie mezelf als een soort space holder, waarbij ik me dienstbaar opstel naar het landgoed. Voor mij een constant leer- en groeiproces, waarin ik met mijn familieleden samenwerk.

Mijn intentie is om het landgoed met haar bos een diepere bestemming te geven en de waarde van de natuur inzichtelijk te maken. Dat wij niet alleen maar ‘nemen’ en ‘recreëren’, maar ook teruggeven in de vorm van aandacht, eerbied en waardering. Zodat het bos zich gezien en gehoord voelt en er werkelijk wederkerigheid ontstaat.